Karakter Boston Terriër

In de meeste rasbeschrijvingen wordt het karakter van de boston terriër als volgt omschreven :
Intelligent, vrolijk, speels, kindvriendelijk, heeft niet zoveel beweging nodig,  blaft niet zo vaak , kortom de ideale gezinshond !

Is dit ook zo ?
Het meeste klopt inderdaad, een goed gesocialiseerde boston terriër is een lieve, evenwichtige, sociale hond vol vertrouwen, die zich overal en bij iedereen op zijn gemak voelt.
Dat betekent dat bezoek meestal ontvangen wordt volgens het credo “ dijn vriend, mijn vriend”.
Ben je op zoek naar een echte waakhond dan is een boston terriër best niet de eerste keuze.

Wat is een boston terriër dan wel ?
Het  is een actief hondje dat graag in je gezelschap vertoeft en dagelijkse beweging op prijs stelt.    Een actieve hond is niet gelijk aan een zenuwachtige hond. Zo kan je met je boston terriër probleemloos overal komen en sla je onderweg hier en daar een praatje,  gaat de boston terriër niet over op een ‘automatische piep’,  maar ‘lijdt’ in stilte.
Het is een hondje met een groot aanpassingsvermogen dat blaakt van zelfvertrouwen, niet te verwarren met dominantie.
Een ideale compagnon voor kinderen, boston terriërs hebben een hoge tolerantiegraad, ze zijn absoluut niet ‘snappy’ en beste maatjes voor de kleine mens, vooral als ze als pup in contact zijn geweest met kinderen.
Een boston terriër behaagt graag zijn baasje,  hierdoor zijn ze makkelijk trainbaar, positieve beloning doet hierbij wonderen.
Deze honden verharen niet zoveel als sommige andere rassen omdat zij een dunne vacht hebben, andere kant van de medaille, sommige boston terriërs  hebben het vlugger koud.

Oké,…… dus niets dan voordelen ?
Dit  ras kan zoals de meeste rashonden, rasgebonden erfelijke gebreken hebben,  een verantwoord fokker houdt hiermee rekening in zijn fokprogramma.
Het is een hond die wegens zijn korte snuit knorrende geluiden kan maken en meestal snurkt als hij slaapt.
EN  een boston terriër is en blijft een hond, een hond die aandacht, speel -en kauwmogelijkheden en beweging nodig heeft, om stoom af te blazen, een hond  die niet de ganse dag in een bench kan zitten wachten tot baasje thuis komt.
Heb je zoiets voor ogen dan is dit ras voor jou een goede keuze.
Wil je graag vrijblijvend kennis maken met dit ras, altijd welkom na een mailtje of belletje.

Rasinfo